10 jaar Geistinger Vinkenbier

 Het ‘Geistinger Vinkenbier’ bestaat dit jaar 10 jaar. We zijn fier dat het een succes is geworden. Geleidelijk aan zijn we gegroeid dankzij de inzet van ons bestuur in samenwerking met onze verdeler Kuva-dranken. 

Van het Vinken-blond werd jaarlijks meer dan 10.000 liter gebrouwen. En na de komst, in 2017, van ons tweede bier ‘Maaslenjer tripel’ verdubbelden we onze omzet. Momenteel is ons bier verankerd in de gemeente Kinrooi en deels in aangrenzende gemeenten en tevens ook aan de andere oever van de Maas. In alle horecazaken wordt ons bier geschonken. 

Als streekproduct horen wij bij de toppers in de regio. 

Coronatijd was niet alleen kommer en kwel. De tijd die er vrij kwam, na afgelastingen van vele activiteiten, was de aanzet om alles wat er van het Vinkenbier in de pers verschenen is te bundelen. Maar het bleef niet bij die bundel. Tevens wilde ik heel wat vergeten glorie omtrent het Geistinger Vinkenbier in de picture zetten. Heel graag wil ik (Jan Vinken) dit delen met anderen, mijn familie, vrienden en geïnteresseerden uit de streek. 

Ten slotte werd het een boek (150 blz.) waar de geschiedenis van de familie Vinken en de Vinken-brouwerij ruim aan bod komen. Tevens geniet de lezer van een overzicht ‘Tien jaar Geistinger Vinkenbier’, aangevuld met nog zo veel meer. Een ode aan mijn vader en de voorouders van de familie Vinken. 

Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi
Average rating:  
 0 reviews

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. WIEERS Patrick

    Hello, I het mogelijk om een boek te bestellen?

Geef een antwoord